Epic är konstruerat med människans välmående i centrum. Husets hjärta är ett grönskande atrium som nås från både Nordenskiöldsgatan och Beijerskajen och som blir den naturliga mötesplatsen för alla som rör sig i huset. Den centralt placerade trappan inbjuder till rörelse och leder oss vidare till de olika verksamheterna i huset.

Ett hus att må bra i

Epic är en hälsosam arbetsplats som uppmuntrar till goda vanor. Husets läge nära Malmö C, det inbyggda cykelhotellet med omklädningsrum och duschar samt tillgången till bilpool innebär att det finns få anledningar att ta bilen till jobbet.

Epic har ett optimalt inomhusklimat och det grönskande atriet ger ett generöst ljusinsläpp. Vid kajen strax utanför huset finns ett promenadstråk som bjuder in till både vila och rörelse. Till kontorslokalerna på översta våningen hör en takterrass med spektakulär utsikt över hamnområdet.

En sund och hälsosam arbetsmiljö bidrar till ökat välbefinnande för dig och dina kollegor – och när medarbetarna mår bra finns det goda förutsättningar för att hela er verksamhet ska gå bra. Epic är det första kontorshuset i Norden som är precertifierat enligt WELL.

Hållbara material och upcycling

Atriet i Epic består till stora delar av lokalt upcyclade material, dvs förädlat och återanvänt byggmaterial. Väggarna kläs med bland annat träpanel från en av Skanskas rivningsfastigheter i Nyhamnen. På så sätt får en liten bit av Malmös historia chansen att bidra med karaktär och atmosfär på ett nytt ställe. På golvet läggs betongplattor med krossat tegel som är en restprodukt från Epics egen fasad.

Upcyclade material är ett bra sätt att minska klimatbelastningen. Den största miljövinsten får man genom att återvinna lokalt och undvika långa transporter.

Flexibla kontorslokaler
Epics våningsplan har en flexibilitet som gör att lokalerna kan anpassas för en mängd olika typer av verksamheter och arbetssätt. Kanske är ni ett företag som arbetar bäst med öppna kontorsytor, kanske har ni behov av avskilda kontorsrum eller så vill ni ha lite av varje.

Vi på Skanska delar gärna med oss av våra egna erfarenheter kring så kallade aktivitetsbaserade arbetssätt och andra typer av kontorslösningar. Tillsammans går vi genom era behov och önskemål och skräddarsyr lokalerna så att de passar just er verksamhet.

Presentation av Epic

PDF med information och exempel på planlösningar

Service för en enklare vardag

Gemensamt mötesrum för 40 personer
Butik och café på entréplan
Medlemskap i bilpool
Årskort till Malmö stadstrafik
Medlemskap i Malmö by bike
Cykelhotell
Dusch och omklädningsrum
Handduksservice

Fakta

Total kontorsyta ca 12 000 kvm
6 våningar
Utsikt över kajen
Publikt atrium
Butikslokaler i entréplan
Inflyttning med start hösten 2019